Faton Shurdhaj ka marrë pjesë në garën ndërkombëtare në kuadër të FIS-it në Maribor të Sllovenisë me datën 02.02.2016, duke përfaqësuar Republikën e Kosovës denjësisht.

Duke marrë parasysh se gara e parë ishte anuluar shkaku i motit, në garën e dytë ai ishte maksimalisht i përgaditur duke treguar një rezultat mjaft të mirë.

Ai ka shënuar një përmisim të madh nga viti i kaluar duke treguar se ai ka një rritje në kualitet dhe në profesionalizëm dhe kështu ai ka mbështetje të fuqishme nga Federata Skitare e Kosovës.

-Poashtu ai do të marr pjesë në garën e radhës në kuadër të FIS-it  në Hochficht të Austrisë me datat 06 dhe 07 Shkurt 2016.